L'empresa Nuun Kids Design, dedicada al disseny de mobles per a criatures, ha estat reconeguda als A'Design Awards, uns guardons d'àmbit internacional dedicats al món del disseny. En concret, l'empresa gironina ha estat premiada amb el Bronze a la categoria de productes per a nadons i nens pel disseny d'oUeat, una trona multifuncional i evolutiva que s'adapta a la mida i les necessitats de l'infant a mesura que aquest va creixent.

L'empresa Nuun Kids, creada l'any 2012 per les arquitectes Núria Motjé i Bruna Vila, està especialitzada en el disseny de mobles per a bessons o nens d'edats similars que comparteixen temps plegats perquè puguin interactuar.

La primera col·lecció de mobiliari infantil ohU està formada per quatre mobles base: osit (una cadira per nadó), Ustructure (una estructura), hchair (una cadira) i ltom (un tauler-escriptori). Aquests quatre elements es poden combinar entre si per formar peces de mobiliari que creixeran amb el nen per fer-los perdurables.

En el cas de la peça premiada als A'Design Awards, es tracta d'oUeat, una trona que es pot convertir en cadira-escriptori, i també té un espai per emmagatzemar-hi coses.

Està feta de fusta i pissarra i existeix tant en la Línia Individual com Duo, amb dues trones de nadó que es poden guardar juntes i disposar de diverses maneres perquè els nens comparteixin estones pintant, mirant llibres o jugant.

Més de 5.000 participants

L'A'Design Competition ha comptat aquest any amb participants de 208 països diferents, que competien en un centenar de categories.

Un jurat integrat per una cinquantena d'acadèmics, periodistes, professionals del disseny, creatius i empresaris han valorat les propostes de 5.641 participants en categories tan diverses com el disseny de productes per a animals, cosmètics, joieria, mobiliari o disseny futurista.