El projecte#Ensolfa acostarà amb sessions formatives i concerts la música d'autors catalans editats per segells discogràfics independents, als bibliotecaris i als usuaris de la xarxa de biblioteques de Catalunya. En el cas de la demarcació, es faran sessions a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella (13 de juny), la Biblioteca Salvador Allende de Girona (25 de setembre) i la Biblioteca Pública de Banyoles (9 d'octubre).

Les jornades comencen amb sessions de formació adreçades al personal de les biblioteques. Se celebraran al matí i seran xerrades sobre segells discogràfics i els artistes participants i s'utilitzaran una llista de reproducció, material d'escolta i informació del catàleg musical. "És un projecte que intenta reduir les distàncies i acostar la música al públic i que els bibliotecaris adquireixin coneixements per poder informar els ciutadans", explica Joan Pluma, director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni.

A més d'aquestes jornades, s'organitzaran concerts en acústic de petit format que estaran oberts al públic. A través de les audicions, d'una hora i mitja de durada, es donarà a conèixer l'artista a un nou públic i alhora el bibliotecari augmentarà el seu coneixement musical.

"L'activitat ja ha començat i són en total onze presentacions en tot l'any, una per mes, i fins ara les xerrades informatives i les actuacions que s'han realitzat a la Biblioteca Pública de Tarragona i en les biblioteques Xavier Benguerel i Vapor Vell de Barcelona han tingut una valoració positiva", explica Ramon Muntaner, director de la SGAE a Catalunya i Balears, ja que l'entitat és impulsora del projecte, juntament amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat i l'Associació de Productors, Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans (Apecat).

En aquestes primeres sessions hi van participar músics com Isaac Ulam, el grup 4rt 1a, Feliu Ventura o Joan Masdéu.

A la sessió del 13 de juny, que se celebrarà a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella hi participaran Túrnez i Sesé de Picap, El Chico con Espina en el Costado de la discogràfica bisbalenca Bankrobber i Alberto Montero de BCore. Les properes sessions s'aniran tancant pròximament.