La companyia de teatre de Banyoles El Vol del Pollastre, amb l'obra De petits tots matàvem formigues, va rebre ahir el primer Buero de Teatre Jove. L'onzena edició dels guardons, que organitza la fundació Coca-Cola i que prenen el nom del dramaturg Antonio Buero Vallejo, van reconèixer el grup banyolí com el guanyador en la categoria no escolar en l'àmbit català i l'institut Isaac Albéniz de Badalona com el millor de la categoria escolar.

En aquesta edició, s'hi han presentat prop de 300 obres, i en l'àmbit estatal ha comptat amb la participació d'uns 5.600 joves d'entre 14 i 21 anys. L'objectiu del concurs és donar l'oportunitat als joves de desenvolupar la seva faceta més artística i creativa a través de les arts escèniques.

Després de la fase autonòmica, els membres del Jurat -compost per personalitats del món del teatre i l'escena- han escollit els millors grups escolars i no escolars de cada comunitat, que ara passaran a la fase estatal, on s'acabaran nomenant quatre guanyadors: tres companyies escolars i un grup no escolar. Els quatre guanyadors podran representar la seva obra al Teatre María Guerrero, del Centro Dramático Nacional de Madrid.