La Casa de Cultura de Girona arrenca dimarts un cicle de conferpencies en què diversos novel·listes explicaran la construcció dels escenaris de les seves obres al cicle La geografia (literària) dels escriptors, que tindrà lloc entre el 27 de maig i el 19 de juny. Vuit escriptors, entre els quals hi ha el darrer premi Sant Jordi i Nacional de Cultura, Vicenç Pagès Jordà, seran els encarregats d'explicar com s'edifiquen els ambients.

El cicle pretén que escriptors com Vicenç Pagès Jordà (27 de maig), Sergi Pons (29 de maig) Mar Bosch (3 de juny), Toni Sala (5 de juny) o Francesc Serés (10 de juny) expliquin la seva geografia personal: els espais físics i mentals, reals o de ficció, on situen l'acció i els personatges de la seva obra; la relació entre realitat observada i la creació literària, el procés de documentació, les notes, els itineraris, l'anàlisi de llocs i les eines per conformar els paisatges de l'obra.

El cicles s'obrirà amb Vicenç Pagès Jordà, que ha traslladat a la seva obra la seva Figueres natal i altres indrets de l'Alt Empordà, especialment en novel·les com Els jugadors de Whist i Dies de frontera.

Set escriptors parlaran dels espais que apareixen a la seva literatura al llarg del cicle, que es clourà amb la intervenció de l'escriptor i editor Carles-Jordi Guardiola, l'únic ponent que parlarà d'altres autors. Guardiola, que va ser fundador i director d'Edicions de la Magrana durant 25 anys, analitzarà els territoris literaris d'escriptors com Carles Riba i Jesús Moncada a la conferència Altres geografies: Carles Riba, Jesús Moncada i el cap de Creus (19 de juny).