La Universitat de Girona és capdavantera en disciplines com l'Ecologia i les Ciències Ambientals i l'Enginyeria Civil, segons la classificació I-UGR, un rànquing que mesura el nivell investigador de les universitats espanyoles públiques i privades per especialitats acadèmiques en els darrers cinc anys. En la cinquena edició d'aquest estudi que elaboren investigadors de la Universitat de Granada, el centre gironí és el tercer en Ecologia i Ciències Ambientals i el quart en Enginyeria Civil de les 59 institucions acadèmiques avaluades. En l'edició anterior, la UdG era la cinquena universitat en Ecologia i Ciències Ambientals, mentre que en Enginyeria Civil estava dos llocs per sobre del que ocupa actualment, ja que era el segon millor centre de l'Estat.

L'estudi, que té com a objectiu descobrir els punts forts i les debilitats del sistema universitari espanyol d'investigació, també situa la Universitat de Girona en bones posicions pel que fa a la Sociologia, les Geociències i l'Eninyeria Industrial. En aquestes tres disciplines, la universitat gironina és la sisena millor valorada de la llista, mantenint la posició de l'any passat en Geociències i Enginyeria Industrial i millorant-la en Sociologia, ja que en l'edició anterior de l'estudi era vuitena.

En Automàtica i Robòtica, la UdG també aconsegueix posicionar-se entre les deu millors universitats de l'Estat, ocupant el novè lloc. En l'edició anterior, era a la dotzena posició.

Les disciplines en què la Universitat de Girona surt més malparada és en Bioquímica, biologia cel·lular i mol·lecular (37a posició, igual que l'any passat) i Neurociències (38è lloc, és a dir, tres posicions per sobre que en l'anterior informe).

Aquest rànquing es basa en la investigació públicada en revistes internacionals durant el quinqueni 2009-2013. En el darrer any, el sistema universitari espanyol va publicar 42.845 treballs a les millors revistes científiques, un 3% més que al 2012.

L'estudi avalua les publicacions en relació a una dotzena de camps i 37 disciplines que pretenen agrupar les que existeixen en el context acadèmic per captar en quines especialitats és més influent cada centre. En relació als 12 camps estudiats, només n'hi ha un on la Universitat de Girona es situi entre les primeres de l'Estat. Es tracta de Ciències de la Terra i Mediambientals, on ocupa el quart lloc, millorant la posició de la quarta edició de l'estudi, ja que en l'informe del quinqueni 2008-2012 la UdG era la sisena.