El setè Curt.doc, el festival de curtmetratge documental de Vidreres, arriba divendres i dissabte amb una secció oficial que inclou 18 pel·lícules de 13 països diferents. La secció oficial ha assolit el rècord de participació, amb 398 curtmetratges presentats.

Tres dels participants provenen de Catalunya: Godka Cirka d'Alex Lora, el darrer guanyador del premi Gaudí; Carla Simó amb el documental Born Positive i la producció catalanoitaliana La Strada di Rafael d'Alessandro Falco. Rougarouing de Michael Palmieri i Donald Moshe i The Battle of the Jazz Guitarist de Mark Columbus seran els dos representants dels Estats Units i Canadàtindrà també representació amb Custos de Jean Marc E. Roy. De Cuba i Argentina vidran, Madera de Daniel Kvitko i La Reina de Manuel Abramovich i Enseguida anochece de Gonzalo Gerardin i Paula Trocchia. També s'hi veurà I exist, un retrat dels camps de refugiats sirians de l'egipci Ahmed Abdelnaser i The questioning de Rikun Zhu serà el representant asiàtic.

Rússia comptarà amb dos curts documentals a la secció oficial: Epilogue d'Andrew Fenochka i el collage Hermeneutics d'Alexei Dimitriev. El director lituà Tomas Smulkis oferirà Paradise Road i des de Sèrbia arriba el retrat costumista Down the corner de Nikola Ili? i Corina Schwingruber Ilic. Des d'Alemanya participa A girls day de Rosa Hannah, des dels Països Baixos The call de Reber Dosky i des del piemont italià el director Alessandro Stevanon portarà el documental America.

La secció oficial es portarà a terme el divendres 13 a les 21.30 h i a les 23.00 i el dissabte 14 a la mateixa hora al Teatre Casino La Unió. Al final de la darrera sessió deldissabte tindrà lloc la gala de lliurament de premis presentada pel cronista de cinema Jaume Figueras.

Aquest any el festival repeteix la forma de pagament de la taquilla inversa. El públic pagarà, si ho creu convenient, en funció de la seva valoració, de si li han agradat els materials projectats i si s'ha sentit còmode amb la projecció.

A més de la secció oficial, el estival Curt.doc estàintegrat per un Off Festival amb projeccions, cinefòrums, retrospectives, Premi Nanook a una trajectòria pel documentalista Llorenç Soler i tallers infantils i juvenils, espais per al networking i concerts.