El llibre Catalunya de Pel·lícula ofereix 25 rutes, dividides en nou itineraris temàtics, que recorren 300 indrets de 145 municipis catalans, on s'han rodat més de 175 pel·lícules. L'obra vol ser una guia de referència per a tots aquells turistes, interessats en el món del cinema, que vulguin conèixer la destinació catalana a través de rutes temàtiques lligades al setè art. El llibre, de l'autor Eugeni Osácar i publicat per Editorial Diëresis i l'Agència Catalana de Turisme, va ser presentat aquesta setmana al Palau Robert pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

En la seva intervenció, Eugeni Osácar va voler destacar que Catalunya de Pel·lícula és un llibre escrit "amb un gran rigor científic però alhora per a tot tipus de públic, no només per als cinèfils i entesos" i espera que l'obra contribueixi a què el turisme cinematogràfic sigui una eina més i s'incorpori a l'estratègia turística del país perquè Catalunya "esdevingui una destinació capdavantera a Europa".Per la seva banda, el conseller Puig va assegurar que Catalunya té una gran diversitat d'escenaris rics en paisatges, història, cultura i simbolisme que la converteixen en "un gran plató cinematogràfic" i va afirmar que "tant de bo tinguéssim polítiques fiscals pròpies que ens permetessin estimular la nostra indústria cinematogràfica, doncs el turisme i el cinema són activitats que impulsen el desenvolupament econòmic, professional i l'enriquiment del nostre país".

Catalunya de Pel·lícula és un treball molt exhaustiu. No només hi apareixen les localitzacions de pel·lícules ja estrenades com Vicky Cristina Barcelona, Pa negre, El perfum, REC, Soldados de Salamina, El Cas Bourne, entre d'altres, sinó que també n'hi ha d'algunes que encara no han aparegut a la pantalla, com és el cas de Mecanoscrit del Segon Origen. A més, cobreix totes les comarques de Catalunya, des dels Pirineus, fins a Terres de l'Ebre, passant per la Costa Brava, Barcelona, Costa de Barcelona i Paisatges de Barcelona.La guia compta amb onze mapes, accessibles des de mòbils i tauletes mitjançant codis QR, que el lector pot obrir a través de Google Maps per fer un seguiment de l'itinerari de manera més pràctica. A més, s'hi poden trobar 150 fotografies de gran espectacularitat combinades amb d'altres poc conegudes i d'interès històric.

El llibre també s'ha editat en llengua anglesa amb el títol Catalonia Movie Walks. La voluntat dels impulsors és arribar a un públic internacional creixent, que demana formes més originals de conèixer els territoris que visita, vinculades als seus interessos i aficions. De fet, Osácar ja va publicar també amb Diëresis Barcelona, una ciutat de pel·lícula, un llibre de la mateixa temàtica que ja s'ha venut als Estats Units, la Gran Bretanya i d'altres països europeus.