La Universitat de Girona ofereix per al curs 2014-2015 un total de 3.625 places de nou accés per als 57 estudis de grau que imparteix tant en els centres propis com en els adscrits. En total, 3.579 estudiants han optat per una d'aquestes places -n'han quedat, per tant, 46 per cobrir-, 2.534 dels quals en primera preferència. La xifra de les primeres assignacions creix prop d'un 10% respecte al 2013, quan va ser de 2.312 estudiants. Les titulacions amb més demanda en primera preferència són: Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Turisme, Psicologia, Administració i Direcció d'Empreses i Dret. Els estudiants assignats en primera preferència a la Universitat de Girona poden formalitzar la matrícula al seu centre docent des del 15 al 18 de juliol.

Nou titulacions superen el 8 com a nota de tall: Medicina; Biologia i Biotecnologia; Biologia i Ciències Ambientals; Biotecnologia; Mestre en Educació Infantil i Educació primària; Infermeria; Administració i Direcció d'Empreses i Enginyeria en tecnologies industrials, i Criminologia i Dret.

Al total de Catalunya, 45.226 estudiants, 1.812 menys que el 2013, s'han preinscrit aquest any en alguna de les set universitats públiques catalanes, un descens que el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina, atribueix exclusivament al descens demogràfic.

Les notes d'admissió per a cada una de les titulacions han estat similars a les d'anys anteriors i les més altes han estat per accedir a aquelles on hi ha més competència per aconseguir una plaça.

Les notes d'admissió més altes, totes elles per damunt de 12, corresponen a titulacions dobles Física/Matemàtiques en la UAB (12,741 i 20 places), Física/Matemàtiques a la UB (12,562 i 20 places), les 10 titulacions de Medicina i Enginyeria en tecnologies aeroespacials a la UPC (12.003 i 60 places).

Els deu ensenyaments més sol·licitats en primera preferència són aquest any: Medicina (UB), Administració i Direcció d'Empreses (UB), Psicologia (UB), Infermeria (UB), Medicina (UAB), Enginyeria en Tecnologies Industrials (UPC), Dret (UB), Veterinària (UAB), Enginyeria Informàtica (UPC) i Psicologia (UAB).