El Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona ha iniciat un nou programa de residències creatives que preveu acollir artistes de diverses procedències potenciant la producció i creació contemporània a la ciutat i, al mateix

temps, facilitant que els artistes del territori facin estades de treball i creació en altres espais de residències nacionals i internacionals. La dotació total de les beques és de 26.000 euros.

Els primers acords d'intercanvi amb els centres d'Addaya a Alaró (Mallorca) i 1646 de La Haia (Holanda) ja han donat els primers fruits i en paral·lel s'ha desenvolupat el projecte Euroregional ETAC. El programa, que s'ha previst com a servei estable del centre, preveu obrir nous intercanvis amb altres ciutats d'Europa com Berlín, Kotka (Finlàndia) i Porto. D'altra banda, el projecte connecta amb el territori i col·labora amb Nau Côclea, Centre de Creació Contemporània de Camallera, per la difusió dels respectius espais de residències mentre es treballa conjuntament la creació d'una xarxa d'espais de residències creatives de les comarques de Girona.

A principis de juliol es van resoldre les quatre primeres convocatòries del programa Residència Girona Creativa, que havien rebut 39 propostes de Catalunya, de la resta de l'Estat, Mèxic, Argentina i Xile.

El projecte Parpelleig, de l'argentí Andrés Forn, ha estat escollit per la convocatòria de Producció i creació d'un projecte de vídeo que suposi una lectura artística contemporània del patrimoni cultural de la ciutat.

El terrassenc Pere Bellés i el projecte En ruta anirà a Addaya, a Mallorca, mentre que la gironina Azahara Cerezo farà estada al Centre d'Art 1646 de la Haia amb el projecte When speed skating is brought into the spotlight gràcies als convenis d'intercanvi del Bòlit amb els dos centres.

S'ha seleccionat el projecte Revisions, del menorquí Fernando Cardona, per a la convocatòria de projectes creatius, de recerca o d'investigació en arts visuals.

Pel que fa al Festival Internacional de Mapping de Girona, s'ha seleccionat la proposta de la madrilenya Teresa Martín i la gallega Carmen Platero. Desenvoluparan Aigües, un projecte col·laboratiu on els participants de les diferents activitats reflexionaran sobre la vinculació entre l'aigua i els espais públics i compartits de la ciutat.