Els actors Nil Cardoner i Roger Príncep protagonitzen el curtmetratge En la azotea, que ahir va acabar de rodar el gironí Damià Serra. La pel·lícula està produïda per ESCAC Films i és un dels projectes de final de carrera de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya escollits aquest any per saltar a la plantalla.

El gironí Nil Cardoner, que entre d'altres projectes ha participat en la sèrie Polseres Vermelles i la pel·lícula Fènix 11.23 de Joel Joan i Sergi Lara, i Roger Príncep -vist en pel·lícules com El Orfanato, de J.A. Bayona o Los Girasoles Ciegos- de José Luis Cuerda, són els protagonistes d'aquesta història que gira entorn de la idea de grup durant l'adolescència.

En la azotea narra la història d'una colla d'amics d'entre 12 i 13 anys, "aquella etapa de la vida en què formar part d'un grup és el més important", i en com un d'aquests nois descobreix la seva homosexualitat, explica Serra.

"Volia parlar de la por al re?buig, però també dels jocs macabres i perillosos als quals ens sotmetem per demostrar alguna cosa als amics, actes inconscients que en aquell moment són el més important i que llavors veus que no", diu el director, estudiant de quart curs a l'ESCAC.

Nil Cardoner explica que va acceptar el projecte perquè tenia ganes de rodar amb Príncep i perquè li va interessar el guió, "que és la crítica d'una societat que et rebutja per ser com ets".

El curtmetratge s'ha rodat entre el 12 i el 20 de juliol a Barcelona, a la zona de Ciutat Meridiana, per una trentena de persones, la majoria provinents de l'ESCAC.

Micromecenatge

Ha estat finançat per l'Escola de Cinema, però també a través del micromecenatge, gràcies a l'aportació de 51 mecenes que rebran recompenses com l'aparició als crèdits finals o un dvd del curt amb el making of.

Serra preveu que el film estarà enllestit la primavera vinent i, gràcies a la plataforma de l'ESCAC, té l'opció d'entrar al circuit de festivals nacionals o internacionals.