Investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), del CSIC i de la Universitat de Glasgow han demostrat amb llum de sincrotró l'eficiència d'un nou fàrmac contra la malària, l'anomenat CD27, que està lliure de patent i podria comercialitzar-se en un futur.

Un grup internacional d'investigadors, liderat per Lourdes Campos, del Departament d'Enginyeria Química de la UPC, ha demostrat que el fàrmac CD27 pot ser una opció en el tractament contra la malària, a partir de l'estudi de la imatge en 3D de l'estructura cristal·lina d'un complex d'ADN i el fàrmac.

Segons ha informat avui la UPC, el fàrmac CD27 és un compost sintetitzat per investigadors de l'Institut de Química Mèdica del Consell Superior d'Investigacions Científiques (IQM-CSIC), a Madrid, liderats per Christophe Dardonville.

Els resultats demostren com el fàrmac CD27 cobreix completament la fenedura menor d'una zona de l'ADN, evitant així el desenvolupament normal del paràsit i provocant la seva mort.

Segons la UPC, aquesta investigació permet una millor comprensió d'aquesta família de compostos i pot contribuir significativament al desenvolupament de nous fàrmacs més efectius contra la malària. Qualsevo farmacèutica pot comercialitzar el fàrmac CD27 ha destacat la UPC.