A partir de l'any que ve la insulina, una hormona que necessiten els diabètics, es comercialitzarà també a través d'un inhalador en pols. Segons informava ahir la Vanguardia.es, de moment, serà restringit només als Estats Units.

El grup farmacèutic Sanofi i l'empresa de biotecnologia nord-americana Mannkind Corporations van firmar un acord conjunt per distribuir L'Afrrezza, un medicament per inhalar insulina, segons explicaven aquest passat dilluns de les dues firmes farmacèutiques. El medicament pot ser receptat per al tractament de la diabetis tipus 1 i 2 en adults. L'Afrezza consisteix en insulina en pols que s'ingereix a través de la inhalació i s'administra a través d'un inhalador. Ingerit abans dels àpats, la insulina es dissol després d'inhalar-la cap als pulmons i s'allibera cap al torrent sanguini. El fàrmac ve amb un cartutx d'un sol ús i està dissenyat per a ser inhalat abans de menjar o als 20 minuts posteriors.

MannKind va anunciar que els pacients que usen la medicina poden arribar al punt màxim d'insulina en 12 a 15 minuts, en comparació amb l'hora i mitja que triguen els que s'injecten l'hormona. D'acord amb l'Organització Mundial de la Salut, uns 347 milions de persones pateixen aquesta malaltia, per la qual el cos no produeix suficient insulina per processar la glucosa o la fa servir de manera deficient, que és el que succeeix en el tipus 2 de la diabetis, el més comú. La malaltia pot generar ceguesa, vessaments cerebrals, malalties del cor i fins a la mort.