Una original revisió de les millors peces d'Adrià Puntí en clau de jazz donarà el tret de sortida a la catorzena edició del Festival de Jazz de Girona, que es va presentar ahir a l'Ajuntament de Girona. Aquesta proposta es podrà gaudir en l'espectacle Girona Jazz Project fa Puntí en el qual la formació, especialitzada en dur repertoris de diversos creadors al seu terreny, versionarà algunes de les cançons del músic, cantant i compositor saltenc, Adrià Puntí. "Ell està al corrent d'aquest projecte i li fa molta il·lusió" comentava el director del festival, Francesc Ubanell i afegia que Puntí "s'ho mereix". També en aquest sentit, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont va alabar la figura del cantant. "Quan vam fer el concert a l'Auditori sentíem que li devíem alguna cosa, perquè és probablement un dels talents més brillants que té aquest país".

Pel que fa a la resta de propostes del festival, que se celebrarà del 14 al 27 de setembre, s'hi realitzaran set actuacions musicals i activitats paral·leles com la cercavila per la Rambla de la Girona Marxing Band o la master class a càrrec de David Pastor, un dels millor solistes de jazz del país. A nivell internacional destaca la presència al certamen del quartet del saxofonista suec Håkan Broström, que tindrà la col·laboració de les figures del jazz nord-americà Joey Calderazzo i Jeff Tain Watts. També tindrà un paper protagonista la formació franco-espanyola-marroquina Gabacho Maroconnection, que mostrarà al públic de la Mirona la seva particular fusió del jazz, el flamenc i la música popular magrebina, que incorpora veus, percussions i instruments marroquins. Amb el disc Bissarra aparegut aquest any, s'ha convertit en el grup revelació del jazz mediterrani actual.

Pel que fa a les propostes catalanes, estaran representades pel trompetista David Pastor, escollit millor solista de jazz del 2014 als premis Enderrock i que està preparant el tercer disc dels seus David Pastor Nu-Roots. El contrabaixista David Mengual, un altre dels pilars del jazz català contemporani presentarà U, el primer disc del David Mengual Slow Quartet, però també hi haurà espai per als nous talents, com els de Joan Solana & Lucas Martínez, dos joves instrumentistes (piano i saxo, respectivament), amb una gran projecció. A més, els Hop's Trio versionaran peces de l'era daurada del swing a Banyoles mentre els Shaki'n All ompliran la Rambla de jazz vintage. "El festival continua amb la línia originària de presentar apostes de risc i actuacions artístiques de primer nivell" va destacar Ubanell. "Aquest any s'ha fet una programació molt coherent amb el festival i també amb l'exigència global del projecte de Ciutat de Festivals" va afegir Carles Puigdemont.

El Festival, que disposa d'un pressupost de 34.000 euros, es desenvoluparà en diferents escenaris com l'Auditori de Girona, La Planeta, la Fundació Valvi o La Mirona de Salt, entre altres. Enguany, s'hi ha afegit com a novetat, l'Espai Marfà que acollirà el taller de cançons amb David Pastor.