Acaba d'arribar a les llibreries La sang és més dolça que la mel, la novel·la amb què l'escriptor de Bellcaire d'Empordà i excap de la policia municipal d'Olot Josep Torrent es va endur a finals de gener el primer premi Memorial Agustí Vehí. L'obra narra la planificació d'un robatori de quadres al Teatre Museu Dalí de Figueres que podria estar relacionat amb l'assassinat d'un dels vigilants de seguretat del temple dalinià.

L'obra, reconeguda amb el principal guardó del certamen literari Tiana Negra, s'ambienta a Figueres, Cadaqués, Púbol i Empuriabrava i ressegueix la investigació que fan els Mossos d'Esquadra pels escenaris del Trianglè Dalinià, però "sempre amb el lector anant un pas per davant de la policia", explicava Torrent just després de rebre el guardó dedicat a l'escriptor i sotsinspector de la Guàrdia Urbana de Figueres Agustí Vehí, mort el març de 2013.

A La sang és més dolça que la mel, Torrent recupera el mosso Damià Sorrell, personatge que l'empordanès va aixecar per dues novel·les anteriors i les aventures del qual reprendrà més endavant. En aquesta ocasió, el bellcairenc narra els inicis de Sorrell com a caporal a la ciutat de Figueres.

Torrent, que va ser cap de la policia local d'Olot, es va iniciar en la literatura escrivint contes per a la seva filla i actualment combina la narrativa infantil i juvenil amb la novel·la negra per a adults. Entre d'altres obres, ha publicat El príncep de Vilamaniscle, L'estranya desaparició de la Laura i IbrahimLa Mirora mata els dimarts. ?L'any 2012 va guanyar el premi Ramon Muntaner de Literatura Infantil i Juvenil amb la narració històrica Abans de la batalla i actualment prepara dues novel·les juvenils més, també ambientades a l'edat mitjana.