La població de Tossa de Mar, clou, cada any, en plena tardor la temporada d'Aplecs que s'iniciaren a la primavera. I ho fa amb tota personalitat.

L'Aplec de Tossa, és complert, encetant-se el dissabte amb un concert, oferint estrenes de noves composicions i donant-li tot un relleu ben remarcable.

Enguany es a l´instrumentista Josep Riumalló Salagran a qui se li farà un merescut reconeixement a la seva extraordinària trajectòria musical.

Dit homenatge tindrà lloc especialment el dissabte 11 d'octubre al Concert de la Vigília, que oferirà la Cobla Ciutat de Girona, dirigida pel company i també fiscornaire, Josep Cassú, de manera que hi seran junts a la que per molts ha estat "la millor parella de fiscorns" de tots els temps.

En aquest concert s'estrenaran 3 sardanes; Salabró d'Aplec de Xavier Forcada, Sí, Sí, Catalunya s'ho mereix de Jaume Cristau i una altre el títol de la qual es coneixerà en el decurs del concert, de Sígfrid Galbany, i el diumenge es reestrenarà una sardana de Josep Navarro dedicada a Lionel Messi titulada "Mes i mes i mess"...

El dissabte a la tarda s'obre la tanda de sardanes per ballar amb una audició temàtica, enguany amb títols referenciats a noms d'ocells.

Concurs de colles

Entre els actes de l'Aplec, hi haurà el tradicional Concurs de Colles Improvisades.

S'interpretaran dues sardanes commemoratives del "Tricentenari", L'Estelada, d'Antoni Mas Bou i La realitat d'un somni, de Xavier Forcada, a la tanda de la tarda, La Principal del Llobregat tocarà la sardana de Max Havar, L'avi Vador, de lluïment de fiscorn i dedicada al pare d'en Josep Riumalló.

Tant al Concert del dissabte com a les diferents sessions de sardanes, s'han programat un total de 4 obres degudes a Francesc Riumalló Caralt,, oncle de Josep Riumalló i que seran, en el concert,Maria, i en el matí de l'Aplec: Refilets de pastor, L'Aplec i Falaguera.

Les cobles participants seran: el dissabte, audició i concert, Ciutat de Girona i en l'Aplec del diumenge: Ciutat de Girona, La Flama de Farners i La Principal del Llobregat.

El concert del dissabte es celebrarà al cinema Montserrat i les audicions al passeig de Jacint Verdaguer. En cas de mal temps al Polivalent de d'Institut.

Cal anotar que a l'any 1987 i el 2007 s'editaren 2 discs de "Sardanes a Tossa" , enregistrats per La Principal de la Bisbal que estaven esgotats.

Ara s'han reeditats i seran presentats en el decurs de l'Aplec de diumenge.