La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) haurà d'abonar uns 3 milions d'euros en concepte d'indemnització al Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO), després de conèixer-se la sentència de l'Audiència de Barcelona que condemna a la UAB per vulnerar drets de propietat intel·lectual.

La secretària general de la UAB, Judith Solé, va valorar ahir en uns 3 milions la indemnització econòmica, que podria suposar un agreujament en la ja delicada situació econòmica que pateix aquesta universitat pública.

Solé considera "absolutament desproporcionada" la indemnització marcada per l'Audiència, per la qual cosa la UAB no descarta recórrer davant el Tribunal Suprem.

Mentrestant, la universitat vol parar l'execució de la sentència i amb aquest objectiu iniciarà converses amb CEDRO.

L'Audiència de Barcelona va desestimar el passat dia 29 d'octubre el recurs de la UAB a una condemna anterior, en què s'obligava aquesta universitat a retirar del seu campus virtual tots els fitxers d'obres que posava a disposició dels alumnes.

En la sentència, l'Audiència barcelonina desestima el recurs d'apel·lació de la UAB i incrementa la indemnització concedida per danys i perjudicis a CEDRO multiplicant la tarifa aplicable per 5 i no per 1,5 (uns 900.000 euros) com havia establert amb anterioritat el Jutjat Mercantil.

La sentència obliga la UAB a retirar del seu campus virtual els textos que, de forma parcial i en ocasions total, ofereix als alumnes per a la seva descàrrega directa, cosa que ja es fa des de la primera sentència de maig de 2013.