Aquest diumenge, 16 de novembre, a les 7 de la tarda, a l'Auditori AXA (avinguda Diagonal, 547, de Barcelona), la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, presentarà un nou projecte musical.

Serà els arranjaments fets expressament per a cobla i cor de veus blanques, amb el conegut cor infantil Vivaldi-Petits cantors de Catalunya. La proposta s'anomena El cor Vivaldi i la cobla Sant Jordi en concert.

Es tracta, segons explica el responsable de promoció, difusió i comunicació de la cobla, en Pep Moliner, d'un concert "on hi haurà obres per a cobla sola, cor sol i majoritàriament obres per a cor de veus blanques i cobla arranjades per l'ocasió". De fet, com que "no existeix un repertori per a cor de veus blanques i cobla -indica en Moliner- per això cobla i cor hem encarregat arranjaments d'obres ja existents per a cor de veus blanques".

Aquests arranjaments els han materialitzat en Salvador Brotons, n'Albert Guinovart, en Bernat Castillejo, en Xavier Guitó i en Marc Timón sobre peces d'en Pau Casals; Àngel Rodamilans o en Josu Elberdin. En Salvador Brotons i n'Albert Guinovart han fet arranjaments de les seves pròpies obres.

La direcció musical del concert recau en a Òscar Boada i en Josep Buforn en serà el piano solista.

Hi ha previstos 2 concerts més com aquest. El següent serà el 21 de desembre a la Sagrada Família, en el programa Barcelona, Capital de la Sardana 2014. L'altra serà a la primavera del 2015 al Festival de Pasqua de Cervera.

El cor Vivaldi-Petits cantors de Catalunya es va crear el 1989 a l'Escola IPSI de Barcelona, per part del pianista i director, Òscar Boada.

D'altra banda, a partir d'aquest proper dissabte, 29 de novembre, la cobla torna a oferir el concert infantil titulat Cobla 2.0!!. La 1a cita serà dissabte, 29 de novembre al Palau de la Música i l'endemà, diumenge, 30, a l'Auditori de Girona. L'activitat vol arribar als menuts.