Sales de diferents punts de les comarques gironines, sota la producció de l'Associació Gironina de Teatre (AGT), han impulsat la Xarxa Gironina de Cafè Teatre per tal d'establir un circuit per a espectacles de petit format.

En el projecte hi estan implicades sales de Sarrià de Ter, Figueres i Platja d'Aro que, mensualment, acolliran un espectacle que s'acabarà veient als tres municipis.

Els objectius del projecte són oferir una programació eclèctica d'espectacles teatrals de petit format, donar l'oportunitat a les companyies professionals locals d'exhibir-se i afavorir una reducció de despeses per a tots els espais participants.

L'any 2010, l'AGT va engegar, conjuntament amb l'Ajuntament de Sarrià de Ter, el cicle de cafè-teatre Les nits del Coro, una proposta que ha tingut bona acollida i que ja va per la cinquena temporada.

Per l'escenari d'El Coro han passat més de 60 espectacles de diferents disciplines teatrals, amb una mitjana d'ocupació del 70%.

L'any 2014 es va sumar a la idea l'espai la Catequística de Figueres, amb l'organització de Les Nits Golfes de La Cate, també amb bones dades d'espectadors.