La gironina Ivonne Zamora va ser l'única dissenyadora de l'estat espanyol que va formar part de l'equip de disseny i moda de la gala dels European Music Awards, que el canal de televisió MTV va celebrar el 9 de novembre passat a Glasgow.

La jove, de 25 anys, va treballar en el grup responsable d'idear els vestits de bona part dels artistes presents en l'espectacle musical, entre els quals destaquen noms de fama internacional com Enrique Iglesias, Ariana Grande, Nicki Minaj, Charli XCX i Brittany Cherry.

Per aconseguir-ho, va ser escollida entre els milers d'aspirants europeus que havien d'enviar els seus dissenys.

La modista Ivonne Zamora va viure l'experiència de treballar en la vintena edició d'un dels esdeveniments musicals amb major audiència televisiva, després de guanyar el concurs MTV Breaks en la modalitat de dissenyadora de vestuari.

La cadena americana oferia a joves talents l'oportunitat de desplaçar-se fins a Glasgow, ciutat escollida per acollir la gala de 2014, i treballar en un entorn professionalitzat.

"Per aconseguir aquest premi, vaig haver de crear un compte en la xarxa social Instagram i penjar la imatge d'un dels meus vestits", explica Ivonne Zamora.

Entre els milers de candidats europeus, l'organització va fixar-se en la seva proposta, basada en un modern disseny en què els miralls tenen un paper principal.

Després de ser finalista i d'enviar nous treballs, la veïna de Vilablareix va guanyar-se el dret de viatjar a Escòcia.

Un equip audiovisual de la cadena MTV va gravar l'experiència d'Ivonne Zamora a Glasgow.

La seva arribada a l'aeroport, l'estada a l'hotel i les hores de feina realitzades entre els dies 6 i 9 de novembre en el taller de disseny i confecció instal·lat a la seu de la gala, el pavelló SSE Hydro de Glasgow, amb capacitat per a 13.000 persones.

Segons explica Zamora, "junt amb l'equip de vestuari, format per una quinzena de professionals, vam treballar de forma intensa per aconseguir que la roba dels diferents artistes estigués realitzada al mínim detall i de forma personalitzada".

Entre els dissenys creats per Ivonne Zamora, amb la col·laboració de la resta de modistes de la gala MTV EMA, destaquen els conjunts que va lluir el cantant Enrique Iglesias -premiat a la gala com a millor World Stage- i les ballarines que l'acompanyaven, així com el vestit futurista d'Ariana Grande.

La cantant d'EUA va ser una de les triomfadores de la nit, recollint els guardons com a millor artista femenina i millor cançó.

Altres vestits treballats per la gironina van ser els de Nicki Minaj (exercia d'amfitriona i va ser nomenada millor artista de hip hop), la cantant Charli XCX i Brittany Cherry, la ballarina que acompanya al compositor i intèrpret Ed Sheeram, la nova estrella juvenil, que treballa amb One Direction.

Ivonne Zamora és estilista, dissenyadora i professora de confecció.

Graduada en Disseny i Moda, i amb un curs d'especialització en Disseny en Joieria a la universitat Belle Arti di Brera de Milà, ha fet un Màster en Màrqueting i Comunicació de Moda i un Postgrau en Disseny de Vestuari Escènic i Produccions Audiovisuals.

Va iniciar la seva especialització a l'IES La Garrotxa d'Olot, on va realitzar els graus de Formació Professional mitjà i superior de Confecció i de Patronatge.