L'exposició fotogràfica Dalí, breaking news, que commemora els 75 anys de l'Agència EFE, els 40 del Museu Dalí i els 25 de la mort del pintor, es va inaugurar ahir a Lloret de Mar, un eix turístic de la Costa Brava, en la seva intenció de crear focus d'interès fora de la temporada d'estiu.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de la localitat, Arseni Frigola, va destacar l'atracció que genera una exhibició al voltant d'"una figura internacional com Dalí", convençut que servirà per donar-li "contingut a les estades" dels qui hi acudeixen en aquesta època de l'any.

Dalí, breaking news, composta per 75 fotografies de l'arxiu gràfic de l'Agència EFE, es va estrenar el passat 26 de juliol a Figueres, ciutat natal del pintor, de la mà de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i va rebre en poc més d'un mes un total de 10.332 visites, més de la meitat de les quals de turistes estrangers.

Ara, l'exposició, que inclou imatges de Dalí en formats que arriben als 240 per 140 centímetres, romandrà a la Casa de Cultura de Lloret de Mar fins al pròxim 6 de gener.

Arseni Frigola va subratllar que aquest municipi disposa d'unes instal·lacions inaugurades el 2011 que estan preparades per acollir una mostra de grans dimensions d'aquest tipus.