El cineasta Isaki Lacuesta ha finalitzat el rodatge de La pròxima piel, una producció hispanosuïssa el rodatge de la qual ha transcorregut en la seva major part en paisatges gelats i freds del Pirineu aragonès, que han condicionat la filmació fins a convertir-se en part de la història.

La pel·lícula, protagonitzada per Emma Suárez, Sergi López, Bruno Todeschini i Álex Monner, explica la història d'un adolescent desaparegut que torna a casa després de sis anys, quan tots el donaven ja per mort, i està narrada en un to de misteri amb el qual el seu director preveu captar l'interès dels espectadors.

Segons informa en un comunicat l'equip de producció de la pel·lícula, Lacuesta (Girona, 1975) ha manifestat que les temperatures sota zero, la neu, els terrenys escarpats i les altes muntanyes han marcat el caràcter de la cinta, rodada a la vall del Tena i en a estació d'esquí de Formigal encara tancada al públic.

Segons el cineasta, el pla de rodatge al Pirineu va ser una de les "grans apostes" de la producció i ha permès que el paisatge s'hagi convertit en un protagonista més de la història.

Lacuesta, il·lusionat amb la seva producció, preveu exhibir-la en festivals de primer nivell com Cannes o Berlín, abans d'iniciar la seva marxa comercial per les sales de cinema.

Les localitzacions també han captivat a l'actriu Emma Suárez, per qui la pel·lícula narra una història "molt intensa", però amb un to subtil que amb prou feines dissimula l'"olla de pressió" que suposen els secrets que amaguen els personatges.

L'interior de la casa de la mare, un immoble localitzat a Peña Foratata, està inundat per la forta presència de les muntanyes.