Uns 300 cinemes independents dels Estats Units projecten avui el polèmic film "The Interview" ("L'entrevista"), l'estrena del qual es va cancel·lar després d'un ciberatac a Sony Pictures Entertainment (SPE) i amenaces contra les sales que exhibissin la cinta.

SPE, productora i distribuïdora de la pel·lícula a través de filials, va anunciar el 17 de desembre la cancel·lació de l'estrena -prevista per al 25- d'aquesta comèdia que narra un complot fictici contra el dictador nord-coreà, Kim Jong-un, davant el temor les principals sales de cinema a un acte terrorista.

Un grup anomenat "Guardians of Peace" ("Guardians de la Pau"), responsable del ciberatac el 24 de novembre, havia advertit que sembraria el terror als cinemes que mostressin la cinta i va comparar el seu pla amb els atemptats l'11 de setembre de 2001 als Estats Units.

No obstant això, diversos cinemes independents, com El Plaza Theater d'Atlanta i The Alamo Drafthouse a Dallas, van avançar aquest dimarts els seus plans per projectar el film el Dia de Nadal.

Sony va autoritzar l'estrena de "The Interview" en aquests cinemes, als que hores més tard es van sumar sales independents i minoritàries de tot el país, inclosa "The Bijou", del cineasta Michael Moore, que va enviar un missatge a la xarxa social Twitter condemnant la censura.

Fins a 3.000 cinemes de les principals cadenes del país tenien previst emetre la pel·lícula abans de fer-se enrere, en resposta a les amenaces dels "hackers".

La pel·lícula està ara disponible a les plataformes digitals Google Play, YouTube Movies, Xbox vídeo, així com en el lloc www.seetheinterview.com.

"The Interview" és una comèdia de Seth Rogen i James Franco que relata un complot dels Estats Units perquè dos periodistes que aconsegueixen una entrevista amb el dictador nord-coreà, Kim Jong-un, aprofitin la cita per assassinar el dirigent comunista.

L'estrena va ser suspesa després que Sony patís un ciberatac que el Govern dels Estats Units atribueix a Corea del Nord, el règim del qual va arribar a titllar la pel·lícula de "acte de guerra".

En el ciberatac, els "hackers" van robar -entre altres dades- números d'identificació fiscal i parts mèdics de més de 3.000 empleats de la companyia.

A més, els pirates es van apropiar de cinc noves pel·lícules de Sony, una de les grans firmes de la indústria cinematogràfica a Hollywood, que van filtrar a internet abans d'hora.