El músic, investigador i divulgador del folklore català Artur Blasco va lliurar al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, l'obra A peu pels camins del cançoner, un treball gravat en 80 DVD que inclouen 1.500 cançons populars del Pirineu. Blasco, durant 49 anys -ara en té 81-, ha anat documentant els temes musicals recollits directament d'uns 300 cantants "informants" de 160 pobles i masies de les comarques de l'Alta Ribagorça, la Val d'Aran, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Noguera, l'Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès i la Garrotxa.

Per al conseller Ferran Mascarell es tracta d'un treball videogràfic "excepcional" per com ha documentat "les formes de vida tradicionals del Pirineu i l'ingent treball de 50 anys que suposa". Segons el seu parer, és una tasca que ajuda a entendre que: "el nostre país també es construeix a partir del que la gent sap de si mateixa". La tasca realitzada per Artur Blasco constitueix un referent etnomusicològic de Catalunya i suposa un element imprescindible i de gran interès per al coneixement i la recuperació del patrimoni sonor de les comarques pirinenques.

Artur Blasco és també l'impulsor de la recuperació de l'acordió diatònic a Catalunya, de la creació de l'Associació d'Arsèguel i els Acordionistes del Pirineu, del Museu de l'Acordió d'Arsèguel i organitzador de la trobada d'Acordionistes del Pirineu.

La difusió d'aquest fons es farà a través dels centres de documentació especialitzats en la temàtica i en diferents centres d'estudis, conservatoris i escoles de música tradicional, amb la voluntat que serveixin com a complement a les partitures ja editades.

Alguns dels DVD es van poder veure en la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, inclòs en les activitats de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial del departament de Cultura de la Generalitat.