Les últimes creacions de Vargas Llosa, Murakami, Camilleri, Philip Kerr, John Banville, Alicia Giménez Barlett o Rosa Montero destaquen en les novetats editorials que arribaran a Espanya en el primer trimestre del 2015, en què es publicarà també un llibre de poemes inèdit de Pablo Neruda.

Tus pies toco en la sombra y otros poemas inéditos (Seix Barral) serà una dels bombes de la temporada, amb 21 poemes inèdits de Neruda, escrits en quaderns, al dors d'un programa musical i al menú d'un vaixell en plena travessia, i fins i tot a milers de quilòmetres d'altura, camí de Rio de Janeiro. La literatura llatinoamericana portarà una altra novetat destacada amb "los ?cuentos de la peste" (Alfaguara), de Mario Vargas Llosa, obra de teatre inèdita inspirada en el Decameró.

Altres títols hispanoamericans seran Antología personal (Anagrama), de Ricardo Piglia; Aquello estaba deseando ocurrir (Tusquets), de Leonardo Padura; Sara (Alfaguara), de Sergio Ramírez; El metal y la escoria (Tusquets), de Gonzalo Celorio; i El hermano alemán (Random House), de Chico Buarque.

Jordi Soler i Moctezuma

La narrativa espanyola estarà encapçalada per Donde no estás (Destino), de G. Martín Garzo; El juego sigue sin mí (Siruela), de Martín Casariego; Ese príncipe que fui, de Jordi Soler, sobre l'últim descendent espanyol de Moctezuma; i Distintas formas de mirar el agua" (totes dues a Alfaguara), de Julio Llamazares. També apareixeran "Génesis" (Random House), de Félix de Azúa; Blitz (Anagrama), de David Trueba; El mundo azul. Ama tu caos (Grijalbo), d'Albert Espinosa; o La voz de la sirena (Lumen), en què Carme Riera posa al dia el conte de la sireneta.

Altres novetats seran Con el cielo a cuestas (Random House), de Gonzalo Suárez; Los turistas (Galàxia), de Jorge Carrión; i "People from Eivissa" (Plaza y Janés), de José Corbacho i Juan Cruz.

Del panorama internacional destaquen noms com Haruki Murakami amb els sis contes d'Hombres y mujeres (Tusquets), un inèdit, amb personatges masculins que han perdut dones que estimaven; James Ellroy amb Perfidia (Random House); Jonathan Coe amb Expo 58; Amélie Nothomb amb La nostalgia feliz (totes dues a Anagrama); o Rachel Joyce amb El año que duró dos segundos (Salamandra). Siruela iniciarà el 2015 la Biblioteca Amos Oz amb Quizás en otra parte, la seva primera novel·la, fins ara inèdita a Espanya.

També arribaran Gran Cabaret (Lumen), de David Grossman; Los dos hoteles Francfort (Anagrama), de David Leavitt; Ciudad fantasma (Galaxia), de Robert Coover; Hasta morder el polvo (RBA), de Céline Minard; El negro y el plata (Salamandra), de Paolo Giordano; El padre infiel (Asteroide), de Antonio Scurati; i Charlotte (Alfaguara), de David Foenkinos. El dios del desierto (Duomo), de Wilbur Smith, autor amb 24 milions d'exemplars venuts a Itàlia; La chica inglesa (La Esfera), de Daniel Silva; Mi karma y yo (Plaza), de Marian Keyes; i La puerta del cielo (Planeta), de Reyes Calderón, representaran l'anomenat gènere best-seller.

En el gènere negre s'editaran alguns dels primers espases, com Andrea Camilleri amb una doble novetat, Un filo de luz (Salamandra) i La banda de los Sacco (Destino); Philip Kerr, que inicia una nova sèrie ambientada al futbol amb Mercado de invierno (RBA); Benjamin Black/John Banville amb Órdenes sagradas (Alfaguara); Anne Perry amb Medianoche en Marble Arch (Ediciones B), o Donna Leon amb Sangre o amor (Seix).

Els amants de la novel·la policíaca podran gaudir també amb "Asesinato en directo" (Plaza y Janés), de Mary Higgins Clark; "Hipotermia" (RBA), d'Arnaldur Indridason; Y todo a media luz (Lumen), de Maurizio de Giovanni; W de whisky (Tusquets), de Sue Grafton; ¿Qué tal el dolor? (Alba), de Pascal Garnier; Los mocasines de otro hombre (Siruela), de Craig Johnson; o El caso Telak (Alfaguara), de Zygmunt Miloszewski.

Al marge de la poesia de Neruda, la lírica tindrà retrobaments feliços amb l'Obra Completa de Lorca en set volums (DeBolsillo); Desaprendizajes (Seix), de J.M. Caballero Bonald; o Pleamargen. Poesía 1940-1948 (Galàxia Gutenberg) d'André Breton. En l'edició de clàssics, Seix publicarà Deseo que venga el Diablo, de Mary MacLane, un best-seller de 1902, inèdit en espanyol; així com Hermanos de sangre, d'Ernest Haffner, prohibida i cremada pels nazis fa gairebé 80 anys.