El president de la Generalitat, Artur Mas, i el secretari d'estat de Cultura, José María Lasalle, inauguraran avui la nova biblioteca pública Carles Rahola de Girona, que ja va obrir les portes el passat 23 de desembre.

L'acte tindrà lloc a les 19.30 hores i també hi assistirà l'acalde de Girona, Carles Puigdemont. L'equipament és de titularitat estatal i el gestiona la Generalitat.

La nova biblioteca, un equipament reivindicat durant dècades, acull la col·lecció de 151.849 llibres i fulletons que fins ara estaven al servei del públic a la Casa de Cultura de Girona.

El fons també té 3.882 manuscrit i documents, 12.490 audiovisuals, 900 documents electrònics i 56.246 altres documents. El Govern espanyol ha invertit 15,5 milions en el projecte, recorda el Ministeri de Cultura en un comunicat difós ahir de convocatòria de l'acte inaugural.

El nou edifici sorprèn el visitant per la seva monumentalitat i per les zones enjardinades que penetren a l'interior. Aquesta és una obra projectada pel bufet Corea-Moran, que ha estat nominada al prestigiós premi europeu Mies van der Rohe d'arquitectura.