La comunitat sikh de Lloret de Mar inaugurarà demà a les onze del matí una Gurdwara, és a dir, el seu nou lloc de culte. El sikhisme, nascut entre l'Índia i el Pakistan, compta amb uns 500 fidels a Lloret. A tot Catalunya són 12.000, i arreu del món, més de 25 milions.

Segons ha informat Nova Ràdio Lloret, el projecte d'obrir un temple sikh al municipi feia tres anys que estava sobre la taula i ha generat polèmica veïnal, ja que els habitants de la zona -el nou centre s'ubica a la zona industrial- volien dir-hi la seva. La regidora de Benestar i Família, Idoia Saracíbar, reconeix que l'Ajuntament no ho va comentar amb els veïns perquè no pensava que generés tanta polèmica. Tot i així, convida tothom a conèixer la religió sikh.

El portaveu de la comunitat sikh a Catalunya, Gangandeep Singh Khalsa, ha demanat a través de l'emissora que la població no s'alarmi per l'obertura del nou centre, i convida els veïns a conèixer la religió sikh de prop. A més, deixa clar que els sikhs ho són "per convenciment, no per obligació". Així doncs, en una mateixa família pot haver-hi alguns fidels al sikhisme i altres que no ho són. Segons indica Khalsa, als membres d'aquesta religió se'ls pot reconèixer perquè mai es tallen els cabells-ni es depilen cap altre pèl del cos-, porten un turbant al cap, una pinta de fusta, un braçalet d'acer, una petita daga i uns pantalons curts de roba interior. L'obertura de la Gurdwara, segons Khalsa, també serà positiva perquè en aquests equipaments es reparteix menjar per als més necessitats.

A banda d'aquest temple i de les esglésies catòliques, Lloret compta amb tres mesquites i una església evangèlica, mentre que els ortodoxos russos utilitzen l'ermita de Sant Quirze i els romanesos les Alegries o Santa Cristina.