El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va inaugurar ahir les obres de restauració del Pont Gran de la Font Picant de Madremanya, un element d'interès cultural de la Zona d'Interès Etnològic (ZIE) del massís de les Gavarres (Baix Empordà). Aquesta obra de restauració, impulsada pel Consorci de les Gavarres sota la direcció de l'arquitecte Lluís Pujol, ha estat una de les primeres actuacions de restauració patrimonial que s'ha dut a terme des de la declaració d'aquesta ZIE. El Departament de Cultura hi ha col·laborat amb una aportació de 103.000 euros.

El conjunt de la Font Picant de Madremanya va sorgir a partir d'una font d'aigües carbòniques amb propietats termals. A part de la font i els edificis annexos, el conjunt també comptava amb una infraestructura com és el Pont Gran, que igualment va ser construït durant l'intent d'explotació comercial de l'aigua de la font.

El Pont Gran de Madremanya, utilitzat avui dia per tota mena de vehicles, patia una sèrie de patologies arquitectòniques que feien perillar el seu estat de conservació i la seva resistència al pas dels vehicles, a més de no comptar amb les mesures de seguretat adequades. La restauració del Pont Gran ha permès solucionar i corregir aquestes deficiències estructurals i carències de seguretat.