El periodista radiofònic Mateu Ciurana, ara també director de cinema, va presentar ahir a Girona el seu nou projecte cinematogràfic, Diògenes, el gos. L'acte va tenir lloc a les 12 del migdia al cinema Truffaut de Girona. El curt, de setze minuts de durada, està protagonitzat pel cantant Gerard Quintana (en el paper d'un modern Diògenes de Sinope), Eudald Font (que interpreta Alexandre el Magne), Paco Moreno, Jordi Angelats, Ruth Sánchez i Guillem Terribas.

Diògenes, el gos continua en la línia del cinema de Mateu Ciurana, que en el seu primer treball, Llàtzer, també va recrear un mite de l'antiguitat. En aquesta ocasió no ha estat bíblic sinó clàssic, ja que s'ha centrat en la suposada trobada del filòsof i un jove Alexandre el Magne. Tot ambientat en una àgora dels nostres dies, localitzada al parc de les Termes de Caldes de Malavella, on va tenir lloc el rodatge durant el passat mes d'agost.

Com en l'anterior treball de Mateu Ciurana, el finançament d'aquesta producció s'ha pogut dur a terme a base de petites aportacions de micromecenatge i la col·laboració d'amics, coneguts i molts tècnics provinents de l'ERAM.

La pel·lícula va ser estrenada precisament a Caldes, però no va ser fins ahir que no es va poder veure a Girona.