Des que el diari Hoy va publicar que el Pontífex havia rebut en audiència privada a Roma aquest home, de 48 anys, al municipi de Plasencia (Càceres), ciutat natal de Diego i en la qual actualment resideix, no es parla d'una altra cosa. Segons l'esmentada informació, el Papa va rebre el passat dissabte dia 24 de gener Diego Neria, després que aquest es posés en contacte amb el Pontífex per demanar-li suport davant el rebuig i la incomprensió que pateix a causa del seu canvi de sexe.

Molts mitjans de comunicació s'han fet ressò de la notícia, els veïns parlen del tema i solament els qui coneixen "de debò" Diego no volen parlar del passat d'aquest home, que va néixer dona i que fa uns vuit anys va decidir sotmetre's a una cirurgia de reassignació de gènere.

"Això no és una notícia groga. Això és una cosa sagrada, és una notícia preciosa i bonica que no pot ser destrossada", va dir Diego, qui es mostra molest tant amb l'"exagerada" repercussió mediàtica de la seva trobada amb el Papa com pel fet que s'hagi furgat en la seva vida privada. Eludeix parlar del seu passat com a dona, perquè l'important per a ell i la seva parella és el present i el futur.

"No diré que me'n penedeixo -en al·lusió a la trobada amb Francesc- perquè passaria pel que fes falta per viure el que jo he viscut a Roma, però ens està sent molt dur", va afegir el ciutadà de Plasencia en referència a la repercussió de la notícia. "Per a dues persones que volen viure tranquil·lament, tot això ens té fregits", va afegir Diego, qui reclama "viure aquest moment en la intimitat". Senzillament, i així ho reitera, "vull ser feliç, vull viure i això per mi ha estat un regal després de molts anys de lluita".

Segons recull el diari Hoy, Diego, després de la seva reassignació de gènere, va sofrir la incomprensió i el rebuig de part del seu entorn social, incloses algunes persones catòliques.

D'aquí en va sorgir la decisió de dirigir-se per carta al Papa, "un senyor que és un cel, amb una qualitat humana que es multiplica per milions quan el tens davant". "No s'imaginen el que aquest home transmet, és impressionant", va recalcar.

En la seva opinió, "si això ha valgut perquè la gent s'apropi una miqueta a l'Església, em valdrà, però a l'actual, no a l'Església que coneixíem fins ara". "Voldria dir a la gent que pugui estar en la meva situació que tingui esperança i ànim. Això és molt dur, però al final sempre hi ha la recompensa de poder viure i és el que jo pretenc fer ara, viure", va afegir.

Quan se li pregunta sobre què va parlar amb el papa Francesc, Diego posa un "cadenat" a la seva boca. "Res, absolutament res, sortirà de mi", ja que "és sagrat" el que li va dir el Pontífex.

Reitera el seu malestar cap als qui "s'inventen" coses de la reunió. "El que veig és que aquí s'enfila al carro gent que no conec de res, que s'estan trastocant coses i sobretot inventant notícies", lamenta. "Estan investigant la meva vida privada anterior i em dol que vingui aquí gent per parlar amb els meus veïns", va exposar Diego, qui eludeix parlar de la seva vida quan ell no es deia Diego.

Per això, assegura que no anirà a cap plató de programes de televisió, però sí, tal com va fer un dia, a un institut per donar "les gràcies a una aula de xavals de 18 anys que van dedicar la seva classe a la meva notícia, que em volien veure i hi vaig anar". "Hi havia gent amb problemes semblants al meu i vaig anar a donar-los ànims i les gràcies. Em quedo amb això", va concloure.