Els fills de Subirachs es plantegen portar el llegat fora de Catalunya

El poc interès per acollir les obres de l´escultor a Barcelona fa plantejar als fills altres destinacions

02.02.2015 | 07:05

Els fills de l´escultor Josep Maria Subirachs no descarten instal·lar fora de Catalunya, en cas que sorgeixi una proposta interessant, el llegat d´unes 400 obres que els va deixar el seu pare i que havien d´exhibir-se en un centre cultural de l´antiga Caixa Penedès, un projecte que va quedar truncat per la crisi.
Judit Subirachs-Burgaya va assenyalar que els tres descendents de l´artista voldrien que el seu llegat continués a Barcelona, però perceben poc interès per acollir un «Espai Subirachs» a la ciutat natal de l´artista, pel que «lògicament, si sorgís una proposta interessant fora de Barcelona o, fins i tot, fora de Catalunya, no la descartarem».
Encara que l´obra de l´artista està molt present en espais públics, amb prou feines està representada als museus catalans, doncs «la generació del meu pare era massa jove per estar en el MNAC, i massa vella per estar en el MACBA», apuntava la seva filla, que indicava que l´ampliació del MNAC pal·liarà en part aquesta absència, però no exclourà la recerca d´un centre específic per mostrar el seu llegat.
Amb la convicció que Subirachs va donar a Catalunya «molt més que no va rebre», els hereus comproven també que la seva obra sembla suscitar més interès fora de la comunitat, i així demà dimarts, dia 3 de febrer, s´inaugura al centre del Carme de Valencia la primera gran retrospectiva dedicada a l´autor després del seu decés l´any passat.
Sota el títol Subirachs. De principi a fi, l´exposició pretén divulgar l´amplitud de la producció artística de l´escultor i pintor barceloní, més enllà de la seva tasca com a autor dels grups escultòrics de la façana de la Passió del temple de la Sagrada Família, per la que ha estat conegut els últims anys.
Per a Judit Subirachs, «es tracta d´una de les retrospectives més completes que s´han fet mai de l´obra de Subirachs», ja que «inclou obres representatives de les etapes més característiques dels 60 anys de la seva trajectòria, des de 1949 fins a 2009». L´exposició està formada per 95 obres, en la seva major part cedides pel mecenes i amic de l´artista Francesc Castellví, i en ella es poden veure des de peces dels seus inicis, encara sota la influència dels seus mestres noucentistes, fins a l´última etapa, caracteritzada per una abstracció metafísica.
Amb el compromís de conservar i divulgar les seves obres, els hereus de Subirachs preparen, amb la col·laboració de l´Institut Ramon Llull, una altra gran exposició retrospectiva a la Xina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema