Documenten el pas dels jueus pel Pirineu fugint del nazisme

El doctor en història Josep Calvet publica el llibre "Fugint de l'Holocaust", amb escenes gironines

03.02.2015 | 07:17
Dia internacional de les vícimes de l´holocaust al Museu dels Jueus.

El llibre Fugint de l'Holocaust, que ha publicat el doctor en història de la Universitat de Lleida Josep Calvet, documenta la història dels jueus que van creuar el Pirineu per escapar del nazisme.
Lleida és l'escenari de pas de la major part dels refugiats, encara que Girona també apareix en la narració, de la mateixa manera que Andorra i, fins i tot, Barcelona, on s'ubicaven hotels i domicilis que van acollir algunes-los.
La Península Ibèrica es va convertir en via principal d'escapament per a tots aquests jueus i aquest llibre repassa aquests fets històrics quan es commemoren els 70 anys del final de la Segona Guerra Mundial. A més, el 27 de gener va tenir lloc el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, que correspon a l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz-Birkenau.
Josep Calvet recorre en la seva obra els escenaris de pas dels refugiats a través dels Pirineus en unes difícils condicions per l'orografia del terreny i la meteorologia.
Des d'Espanya, moltes persones van donar asil a aquests jueus que, en molts casos, es van dirigir després a Amèrica o al protectorat britànic de Palestina.
Calvet és autor també d'un llibre publicat el 2010, Les muntanyes de la llibertat, sobre l'arribada a la Península Ibèrica de refugiats de la Segona Guerra Mundial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema