La Sala Apolo 2 de Barcelona va acollir el 21 de gener els Rumbalbar, que van presentar el seu darrer treball de llarga durada davant un aforament complet i entregat. "ARA" és el nom del disc, que es composa d'onze pistes de les quals deu contenen temes propis i una és una adaptació de la cançó "Arrels" de la mítica banda de folk català "Esquirols". El disc ha estat enregistrat als estudis "The Room" de Barcelona per Gorka Dresbaj i masteritzat a "Catmastering" de Manresa per Juanjo Muñoz. Es tracta d'un disc produït i auto-editat per la banda en col·laboració amb "Bandera Negra".

Els Rumbalbar són una banda que durant els darrers anys han portat a terme més de 300 actuacions en directe arreu de la geografia catalana i amb petites incursions a França i Itàlia. Sempre defensant la seva manera d'entendre la música en directe, partint d'uns fonaments sòlids han aconseguit generar un so propi que els fa reconeixibles ràpidament. Partint dels seus inicis propers a la rumba, la banda ha anat incorporant noves referències i sumant influències que provenen de diversos gèneres llatins com la cúmbia o el latin-jazz. Tot això sense abandonar la seva proximitat a la música popular del país.

Amb la presentació del seu nou disc, els Rumbalbar donen per tancat un 2014 durant el que han actuat en directe en 51 ocasions entre les que s'inclou la seva participació al Ferrara Buskers, el festival de música al carrer més prestigiós d'Europa. Tanmateix, amb "ARA" la banda inicia la seva gira del 2015 amb l'ambició d'arribar encara més lluny, portant la seva música com a targeta de presentació.