L'actriu Juliette Binoche obrirà avui la desfilada d'estrelles de la Berlinale amb Ningú vol la nit, de la catalana Isabel Coixet, al qual seguiran altres 18 aspirants a l'Ós dirigides, entre altres, per Peter Greenaway, Terrence Malick, Werner Herzog o els xilens Patricio Guzmán i Pablo Larraín.

La diva francesa i la seva història "d'amor i aventures", en paraules del director del festival, Dieter Kosslick, serà la primera de les grans presències que s'espera a la Berlinale, que comptarà amb Nicole Kidman, Robert Pattinson, James Franco, Charlotte Rampling, Cati Blanchett, Natalie Portman o Christian Beli.

El film de Coixet discorre entre impactants paisatges nevats, al voltant d'una intrèpida Binoche que parteix a la recerca del seu espòs, l'explorador de l'àrtic Joseph Peary (Gabriel Byrne), i que desenvolupa una atípica relació amb una dona inuit (Rinko Kikuchi).

Es tracta de la sisena pel·lícula que presenta a la Berlinale Coixet, des que en 1996 va exhibir Coses que mai et vaig dir.

La Berlinale arriba a la 65 edició disposada a reeditar la seva vocació de festival en què conviuen espectacle i cinema d'alt voltatge, així com grans noms i debutants.

Malick, Ós d'Or el 1999 amb La prima línia vermella, competeix amb Knight of Cups, amb Beli, Blanchett i Portman.

D'Herzog s'espera amb expectació Queen of the Desert, amb Kidman en la pell d'una altra dona intrèpida -aquesta vegada a les dunes del desert-, acompanyada de Franco i Pattinson.

Entre les pel·lícules de contingut polític hi haurà El botó de nacre, un documental que incideix en la tragèdia dels desapareguts i la dictadura d'Augusto Pinochet.

Xile corrobora el seu bon moment cinematogràfic i competeix per partida doble a través d'El Club, el film de Larraín, centrat en sacerdots "perduts" entre dilemes personals o judicials i protagonitzada per Roberto Farías, Antonia Zegers i Alfredo Castro.

Greenaway aportarà al festival un altre film amb component llatinoamericà, a través d'Eisenstein in Guanajuato i la recreació del rodatge de ¡Que viva México! que el llegendari mestre del cinema soviètic mai va arribar a completar.