El professor de Geografia Josep Gordi serà candidat únic a les eleccions a degà de la Facultat de Lletres de la UdG, després que dimarts es tanqués el termini de presentació de candidatures sense altres concurrències.

Les eleccions tindrà lloc el 25 de febrer i serviran per retornar la normalitat a una facultat que va quedar òrfena del seu degà per la mort sobtada de qui ostentava el càrrec, Rafel Llussà, que tenia embastat un programa renovador que no va poder desenvolupar.

Josep Gordi, que de fet ja formava part de l'equip de Llussà, presenta un programa continuista i una candidatura que integra Lluïsa Faxedas, Carla Carreras i un quart nom encara per determinar.

Gordi va explicar ahir al Diari de Girona que la seva intenció és de "continuïtat total" en el sentit de "seguir defensant tots els estudis de grau" que ofereix una facultat els últims anys amenaçada per la baixa entrada d'alumnes de primer curs en diversos dels estudis que ofereix.

"Entrarem en un procés tranquil de reflexió", ha dit Gordi, que ha aplaudit la moratòria de dos anys acordada pels rectors de les universitats de tot l'Estat per aplicar el decret del ministre Wert per fer possibles que els estudis de grau passin de quatre a tres anys, i els de màster d'un a dos anys.

"Ens va molt bé la moratòria perquè permetrà a totes les universitats catalanes posar en marxa una nova estructura homologada.

Josep Gordi és amant dels arbres i edita el bloc arbresjosepgordi.blogspot.com.es. També edita el web josepgordiarbresipaisatge.cat, i és molt actiu a Facebook sobre aquesta temàtica sensible amb la conservació de la natura i la reflexió sobre el poder destructor que pot arribar a tenir l'home.