La crítica alemanya s'ha mostrat decebuda amb la pel·lícula Ningú vol la nit, de la cineasta catalana Isabel Coixet, encarregada d'obrir ahir la 65 edició de la Berlinale, segons va reflectir ahir la premsa local. "És una peça cara i desgraciadament patètica" de cinema "sobrecarregat" en la qual l'única sorpresa és que els actors hagin estat capaços de passejar per exteriors amb el cap descobert i temperatures glacials, escriu el setmanari Der Spiegel en la seva edició digital.

D'altra banda, el director alemany Werner Herzog va deixar ahir a la Berlinale un cant al desert africà fílmicamente perfecte, amb els estel·lars Nicole Kidman i James Franco sobre la catifa vermella. "És un homenatge al desert i els beduïns, a uns escenaris i éssers demonizados pels conflictes actuals, però que tanquen una poètica enlluernadora", va afirmar Herzog sobre Queen of the Desert, una superproducció rodada en anglès amb la qual el mestre del cinema alemany concorre en aquesta Berlinale.

Finalment, Mèxic va inaugurar ahir la seva participació a la 65 edició de la Berlinale amb 600 milles, una pel·lícula en la qual el seu director, Gabriel Ripstein, tracta d'abordar "sense trivialitzar" el negoci del tràfic d'armes entre Estats Units i Mèxic. "Part de l'interès en es deu al fet de ser mexicà, però haver viscut molt temps a EUA. Sempre m'ha semblat sorprenent el fàcil accés a les armes als EUA".