El torero olotí Abel Robles s'ha desplaçat a la finca sevillana Majadallana, on pasturen els braus de la ramaderia de José Luis Astolfi, per participar en un parell de "tentaderos" i preparar la temporada taurina d'enguany.

Robles compagina els seus estudis amb entrenaments diaris de toreig de saló per anar agafant forma de cara als compromisos taurins que puguin anar sorgint amb l'adveniment de les fires taurines arreu de la península i França.

Robles va protagonitzar, l'any passat, una temporada amb molta activitat i amb una bona acollida per part de l'afició. És veritablement destacable l'esforç de l'olotí, que no compta amb suports externs.

Vint anys enrere, la familia Gelart oferia moltes oportunitats als novellers catalans en les seves places de Sant Feliu de Guíxols i Figueres. En canvi ara, amb la prohibició dels toros i un clima polititzadament antitaurí, ser torero esdevé una fita gairebé impossible que Robles, juntament amb un altre matador de toros català, Serafín Marín, s'ha proposat assolir.