L'artista Javier Perianes va tornar a demostrar ahir que és un dels millors pianistes espanyols amb un concert que va oferir ahir a la nit a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles, on van assistir més d'un centenar de persones que van poder escoltar algunes de les peces que l'artista millor coneix i sap interpretar més bé. En concret, el pianista va tocar la Sonata en Si bemoll major D-960 i l'Allegretto en Do menor D.915 de Franz Schubert, una selecció de Preludis del Quadern de Claude Debussy i Fantasia Baetica de Manuel de Falla, entre altres obres. Es tracta de tres autors clàssics que són dels preferits de l'intèrpret. En aquest sentit, Perianes va escollir curosament les peces del concert per posar de relleu els trets més característics del seu estil interpretatiu, dotat d'una gran tècnica.

Per aquesta ocasió, l'artista va comptar amb un piano de Gran Cua CFX de la marca Yamaha, que va posar a la seva disposició la mateixa casa japonesa. Es tracta del millor instrument d'aquesta mena de pianos de concert que hi ha a tot l'Estat. A més, unes hores abans de pujar sobre l'escenari, Perianes va portar a terme una classe magistral a desenes d'estudiants de l'Escola Municipal de Música de Banyoles. Es tracta d'una experiència gairebé única, ja que el pianista no acostuma a realitzar classes o activitats formatives.

Perianes, nascut l'any 1978 a Huelva, va ser guardonat ara fa tres anys amb el Premio Nacional de Música i és un dels artistes que formen part del prestigiós segell francès Harmonia Mundi.