Un quadre de l'astre argentí del FC Barcelona Lionel Messi realitzat per l'artista britànic Damien Hirst lidera una subhasta benèfica que se celebrarà avui a la casa Sotheby's de Londres.

Beautiful Messi Spin ?Painting for One in Eleven, un tríptic del 2014 que mostra un retrat del jugador del Barcelona en tons blaus i granats és l'estrella d'una licitació titulada 1 in 11, i surt a la venda per un preu màxim de 448.000 euros.

En la licitació, promoguda per la Fundació FC Barcelona, Unicef i l'ONG qatariana Reach Out to Asia (ROTA), els beneficis de la qual es destinaran a l'educació dels nens al Nepal, Indonèsia i Bangla Desh, també se subhastaran obres de Takashi Murakami, Jeff Koons i Francesco Vezzoli.

"Aquesta és una iniciativa molt important. L'esport desenvolupa un paper fonamental en l'educació dels nens i les nenes, i estic convençut que serà un èxit rotund", va assegurar Messi en un comunicat de Sotheby's.

"La campanya 1 in 11 té l'objectiu de crear consciència a tot el món, ja que un entre onze nens està sense escolaritzar. Aquesta transmetrà un missatge de molt valor", va afegir l'argentí.

A més del quadre de Hirst, el llenç de Murakami Lionel Messi and a Universe of Flowers (Lionel Messi i un univers de flors) surt de 256.000 a 384.000 euros.

L'objecte més car que se subhastarà a la casa londinenca serà l'obra Donkey (Yellow) de l'artista pop nord-americà Jeff Koons, un mirall de 1999 en tons grocs que surt amb un preu màxim estimat d'1,02 milions.

Una altra de les peces és el quadre del pintor italià Francesco Vezzoli Portrait of Gerard Piqué as Apollo del Belvedere, un retrat del defensa de l'equip català amb un valor estimat d'entre d'entre 38.000 i 51.000 €.

El Barcelona ha contribuït a la subhasta amb dos paquets FC Barcelona Experience, que inclouen un viatge a la ciutat amb la junta directiva del club, estada en hotel, partit, dinar amb el president, i visita al museu blaugrana.