Santa Mònica revisa 50 anys de pop català en l'exposició "Popcèntric"

La mostra té una alta presència gironina amb noms des de Lluís Llach a Sopa de Cabra o Adrià Puntí

13.02.2015 | 00:00
L´exposició revisa la moda.

El centre cultural Arts Santa Mònica de Barcelona proposa un recorregut pel pop català a través d'una exposició retrospectiva, Popcèntric, que repassa els 50 anys d'història d'aquest gènere musical.
Popcèntric és "una exposició on sona música", en concret, més de 200 cançons que poden escoltar-se durant tot el recorregut, segons va explicar ahir durant la presentació de la mostra el comissari, Lluís Gendrau.
L'exposició, amb una alta presència gironina amb noms des de Lluís Llach a Sopa de Cabra o Adrià Puntí, incorpora 160 videoclips, disseny gràfic i moda per "mostrar la interacció entre artistes i creadors, pintors i dibuixants", com per exemple la il·lustració que Miró va regalar a Raimon per a la portada del seu àlbum Cançons de la roda del temps, en què interpreta poemes de Salvador Espriu.
Els fotògrafs que van retratar les estrelles del pop per a les cobertes dels discos i els cartells també tenen menció especial en l'exposició, com Francesc Fàbregas, Xavier Mercadé, Toni Catany o Colita.
La idea de l'exposició parteix de la discogràfica Concèntric, considerada com "el primer segell del pop català", que aquest any commemora el 50è aniversari del llançament del seu primer disc i que en sis anys va posar 148 àlbums al mercat, va recordar el director d'Arts Santa Mònica, Jaume Reus.
Perquè Popcèntric "estigués viu", va emfasitzar Reus, s'han programat activitats complementàries, i cada divendres hi haurà concerts en directe de grups actuals, que inaugurarà el DJ Phil Musical, Òscar Dalmau, el 17 de febrer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema