El Basque Culinary Center s'alia amb Ferran Adrià a la "Bullipèdia"

Andoni Luis Aduriz també se suma al projecte de la gran enciclopèdia de la història de la gastronomia

18.02.2015 | 07:19
Ferran Adrià ahir a Sant Sebastià.

El Basque Culinary Center de Sant Sebastià s'ha convertit en un nou aliat de Ferran Adrià, amb el qual col·laborarà per al desenvolupament de la seva "Bullipèdia", la gran enciclopèdia de la història de la gastronomia que impulsa el cuiner català, en la preparació de la qual participaran alumnes del BCC. A aquesta aventura, que també implicarà el professorat del BCC, s'ha sumat el restaurador basc Andoni Luis Aduriz, en un acord a tres bandes que van signar ahir a la capital guipuscoana Adrià i el director del centre donostiarra, Joxe Mari Aizega, ja que el propietari de "Mugaritz" no ha pogut assistir-hi per malaltia.
Després del tancament d'elBulli com a restaurant el 2011 i la seva transformació en Fundació per tirar endavant nous projectes trencadors relacionats amb la gastronomia, Adrià i el seu equip es van tancar durant dos anys i mig per pensar en el futur. Van estar diverses vegades a punt d'abandonar i a finals del 2013 van veure que era possible tirar endavant les seves idees, recollides en un projecte molt complex la màxima del qual és "menjar coneixement i alimentar la creativitat" i del qual forma part la "Bullipèdia".

Innovació i educació
La innovació i l'educació es troben en la base dels nous plans d'Adrià, als quals es va donant forma en el "BulliLab" de Barcelona, un espai que acabarà disposant de 8.000 metres quadrats. Allà hi ha cabuda per a professionals del món de la gastronomia, però també per a filòsofs, historiadors o periodistes. I en aquest entorn és on els estudiants del BCC podran completar la seva formació amb pràctiques i amb el desenvolupament del projecte de fi de grau.
També podran participar en el club d'investigació "Bullipèdia" i en un projecte semestral que faran els 100 estudiants d'un curs. L'acord subscrit ahir tindrà una vigència inicial de tres anys i el repte ara és dedicar-se a l'anàlisi evolutiva de la història de la gastronomia. "Són set volums grandíssims i hi ha molta feina per fer", va explicar Aizega.
Els alumnes del BCC treballaran directament en aquesta Facultat de Ciències Gastronòmiques de la Universitat de Mondragón, alguns ho faran en el laboratori de "Mugaritz" i altres en el "Bullilab" de Barcelona. El problema amb la història de la gastronomia, va destacar Adrià, és que "no està catalogada ni ordenada".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema