El jove cineasta gironí Miquel Casals estrena a internet el curtmetratge 400 km, rodat a l'estil de les pel·lícules de carretera, però de forma experimental, sense guió i que es desenvolupa, en la seva major part, dins d'un cotxe.

400 km, que s'ha projectat en múltiples festivals internacionals, com el de San Francisco, Colòmbia o Madrid, és "producte del no finançament", ja que a falta de pressupost "cal buscar formes d'innovar", ha declarat Miquel Casals en una entrevista.

"Per rodar una pel·lícula no em fa falta més que una càmera i actors, i per a una de carretera, tan sols cal afegir un cotxe", reflexiona Casals, que va decidir emprendre un viatge real de la seva Girona natal a Saragossa, on els personatges han de fer el lliurament d'un paquet de droga.

Els actors Anna Ferran i Raül Tortosa protagonitzen el curt, tal com ja van fer en el seu anterior film, Fos a negre, premi al Millor Curtmetratge en el Festival de Cinema de Girona el 2012, i també autofinançat, ja que "per ser jove, costa molt més aconseguir pressupost", ha emfatitzat Casals, de 28 anys. Amb l'objectiu d'aconse?guir "la màxima creativitat", el cineasta va proposar un joc d'improvisació amb poques regles: "els actors construïen els seus personatges, i jo, la història", i van acordar no descobrir-se mútuament el que havien planejat.

Ferran i Tortosa havien de "reaccionar al que se'ls proposava", i així es van produir "girs inesperats en la trama", cosa que, segons el director, fa el resultat "més atractiu". L'equip tècnic del film es redueix a nou persones, d'entre les quals destaca el director de fotografia Quim Güell.