Sergio Blanco, conegut per la seva carrera musical, en especial pel duo que va formar amb la seva esposa Estíbaliz Uranga, Sergio y Estíbaliz, també va formar part dels populars grups Mocedades i El Consorcio. Blanco, a més de músic, va ser un reputat escultor de bronze.

Nascut a Bilbao el 17 de novembre de 1948, es va llicenciar en enginyeria tècnica industrial després d'haver passat per les aules d'enginyeria aeronàutica. Va ser en aquella època quan Blanco va començar a realitzar maquetes d'avions i velers, una passió que va acabar derivant en l'escultura.

La seva carrera musical va començar amb Estíbaliz Uranga el 1968 en el grup Voces y guitarras, el grup antecedent de Mocedades i on també hi col·laboraven els germans Estíbaliz. Amb Mocedades van gravar tres discos, entre ells, Búscame. Blanco, a més, també va ser l'autor de cançons d'estacades, com "Yestarday was a happy day".

Blanco i la seva dona Estíbaliz van abandonar el grup Mocedades el 1972 per començar una nova etapa amb el duo Sergio y Estíbaliz. Poc després, la parella va ser la representant d'Espanya al Festival d'Eurovisió amb la cançó "Tú volverás" de Juan Carlos Calderón, amb la qual van quedar desens classificats. Mesos més tard, el 9 de desembre, la parella es casava a Bilbao.

El 1976 la parella va gravar un disc dedicat a les cançons populars hispanoamericanes, però aviat van haver d'aturar per problemes de salut del mateix Blanco. Amb la seva recuperació, el duo va tornar a l'espectacle amb la col·laboració de grans noms de la música espanyola, com Miguel Bosé i Elsa Baeza, que van col·laborar en l'espectacle "La misa campesina nicaragüense".

Amb l'ànim de fer un gir a la seva carrera musical, el tàndem va gravar el disc Beans, amb un estil i una estètica totalment allunyada de la seva línia melòdica habitual. La proposta, però, no va ser ben rebuda i el 1983 publicaven Agua, amb el qual tornaven al seu so original.

Un any més tard, en el concert dels 15 anys de la música Mocedades, la parella va cantar tres temes. Aquell mateix any, la parella va participar en el musical Jesucristo Superstar.

L'any 1988, novament fidels a la seva línia romàntica i coincidint amb el naixement de la seva segona filla, que també és cantant d'un grup indie, van publicar Déjame vivir con alegría, on interpretaven, entre altres cançons "Only the heart may know", de John Denver.

Poc després, Blanco y Estíbaliz es tornaven a reunir amb alguns dels companys de Mocedades. Després de la publicació de diferents àlbums, com Cuidado con la noche, que contenia els temes més exitosos de la seva carrera, com "Cantinero de Cuba" o "Te quiero ya", la parella es retroba amb alguns membres de Mocedades per formar el grup El Consorcio, junt amb els germans ?d'Estíbaliz i Carlos Zubiaga. La formació va publicar set discos, el darrer va ser Querido Juan l'any 2008.

Reconegut escultor

Més enllà de la seva carrera musical, Blanco va bolcar grans esforços en la seva passió, l'escultura. Després de més de 25 anys esculpint bronze, es va consolidar com un dels millors escultors figura?tius, principalment de temàtica històrica.

La majoria de les seves obres se centren en personatges com El Cid, Miguel de Cervantes o Carlos III, tot i que altres peces estan centrades en el món esportiu o musical.

La rellevància de la seva qualitat com a escultor fa que gran part de les seves obres pertanyin a galeries d'art, col·leccions particulars i museus, com el Naval de Madrid. També en té en espais públics, com el "Papa Luna" a Penyíscola, "Juan II de Castilla" a Ciudad Real o el "Duque d'Ahumada" a Madrid.

Una de les últimes aparicions públiques de Sergio i la seva dona Estíbaliz va ser l'any 2007, quan van formar part del jurat d'un programa televisiu centrat en el talent musical juvenil, "Lluvia de Estrelleas" que emetia Televisió Espanyola.