El Sónar arrela a Escandinàvia i aferma el seu posicionament internacional multiplicant la seva presència durant tot l'any de punta a punta del planeta.

Després de la celebració el passat mes de desembre de les edicions de Cape Town i Johanesburg, a Sud-àfrica, els festivals de Reykjavík i Estocolm són l'arrencada de la temporada 2015, que seguirà a Copenhaguen al març, al juny a Barcelona, Tòquio a la tardor i culminarà a Llatinoamèrica el desembre amb els festivals programats a Santiago de Xile, Bogotà i Buenos Aires.

El festival barceloní, que suposa una espècie d'inauguració oficial de l'estiu amb la cita referencial del Sónar Barcelona (aquest any serà l'edició número 22), és ara també una destinació cultural clau de la temporada hivernal escandinava i serà una de les principals cites musicals de l'inici d'estiu llatinoamericà a final d'any.

El Sónar ha iniciat el seu recorregut pel món aquest 2015 a Reykjavík i Estocolm amb la celebració de dos festivals que van presentar durant el cap de setmana passat més de 100 actuacions d'artistes internacionals i nòrdics repartits en 8 escenaris.

El Sónar Reykjavík, celebrat a l'auditori Harpa, al cor de la capital islandesa, va rebre un total de 10.000 visitants. Durant els tres dies es va poder gaudir de prop de 70 xous programats en 5 escenaris. Amb aquesta, el festival arribava a la seva tercera edició a Reykjavík plenament consolidat.

La 2a edició del Sónar Estocolm també va ser un èxit rotund. El festival suec del Sónar va comptar amb prop de 40 actuacions en 3 escenaris, que van ser seguides per més de 4.000 espectadors. El festival va inaugurar nova seu, l'espectacular Palau de Congressos Stockholm Waterfront.

Tots dos festivals han pres el pols a l'excel·lent nivell artístic de l'escena nòrdica alhora i han presentat al públic grans actuacions, com les de Skrillex, Kindness, Sophie, Jamie xx -tot ells també presents a Barcelona al mes de juny-, Paul Kalkbrenner, Lorentz, Elliphant, Nina Kraviz, Roll The Diu, SBTRKT o Todd Terje, entre molts altres.

El recorregut del Sónar pels països nòrdics es completarà els propers dies 13 i 14 de març amb la primera edició del Sónar Copenhagen, que tindrà lloc al DR Koncerthuset.