La pel·lícula 50 sombras de Grey ha recaptat el cap de setmana de la seva estrena una mica més de 7 milions d'euros a Espanya, i ha tingut un milió d'espectadors, segons Francisco García Bascuñana, gerent d'ACEC Cinema.

L'estrena de la pel·lícula, que és una adaptació de la novel·la eròtica de l'autora britànica E.L. James, ha estat l'esdeveniment cinematogràfic de la temporada i una de les millors estrenes de la història.

García Bascuñana, que està al capdavant d'una distribuïdora que explota a Catalunya el 30% de les sales, i que suma 130 pantalles, va destacar ahir que aproximadament un 22% dels espectadors que han vist aquesta estrena eren catalans.

A Catalunya la pel·lícula ha batut rècords de venda anticipada d'entrades.

En l'àmbit mundial, la pel·lícula ha aconseguit una taquilla de 138,6 milions d'euros i 71,6 milions als Estats Units, segons dades publicades ahir per Box Office Mojo.

El secret passa per una de les campanyes de publicitat més agressives de Hollywood i per una estratègia de prevenda d'entrades que, a Espanya, ja havia assegurat els 180.000 espectadors.