L'artista Quim Corominas estrenarà la nova activitat Artisteja de la Biblioteca Carles Rahola de Girona amb una proposta juganera que ha batejat com una "selfie manual". Corominas convida els usuaris del centre a sentir-se artistes i elaborar un autoretrat amb la tècnica del collage a partir de retalls de tapadores de capses de sabates.

"Els treballs de la gent s'aniran penjant en una paret que al final semblarà un mosaic geomètric a l'estil de les obres de Mondrian", va declarar ahir l'artista, que presentarà la iniciativa en un acte avui (18.30 h) a la nova biblioteca del carrer Emili Grahit.

Corominas creu que la seva proposta posarà els usuaris davant el repte de "buscar el seu jo i donar-li forma plàstica a partir de la imaginació".

Un comunicat de la Biblioteca difós ahir explica que el centre vol ser una eina de desenvolupament del coneixement i de la participació, i que un dels recursos creats en aquest sentit és el ?disseny de diversos jocs o activitats de participació individual que s'aniran proposant a tots els visitants.

L'espai Artisteja s'emmarca a la Sala d'Art i és una proposta participativa adreçada als usuaris perquè elaborin individualment un artístic que tindrà un resultat col·lectiu.

Artisteja s'ha concebut com un espai de creació i d'exploració, on fer créixer i compartir, alhora que vol fomentar l'esperit creatiu i plàstic, amb un valor afegit de confiança en el respecte a l'espai comú i de treball col·lectiu. La biblioteca anirà convidant creadors cada mes per tal que proposin un tema i iniciïn una obra.