Clownia segueix viva. El festival ideat per Txarango a Sant Joan de les Abadesses, que l'any passat ve rebre una resposta entusiasta del públic, celebrarà el 26 i 27 de juny la seva segona edició al mateix emplaçament. Amb la cultura com a eina de transformació social per bandera, el festival tornarà a combinar propostes musicals, teatrals i de circ, per fer d'aquesta cita "un espai de convivència que doni peu a la reflexió crítica". Els propis Txarango, La Pegatina, Amparo Sánchez, Babyon Circus, Cybee, Leo Bassi, El niño de la hipoteca, Aspencat, Antigua i Barbuda o Pallasos en Rebeldía són alguns dels participants en la segona edició d'un festival que manté volgudament "dimensions i essència".

La segona edició del festival Clownia se celebrarà els dies 26 i 27 de juny, de nou a Sant Joan de les Abadesses i amb unes dimensions -i pretensions- iguals a les de l'edició inaugural. El recinte manté la seva estructura, espais i escenaris, amb l'única novetat de la 'Ciutat de Clownia', un espai habilitat específicament pels requeriments tècnics de les actuacions de circ.

L'any passat la cita va ser un èxit. Unes 4.000 persones hi van assistir, doblant així la població del municipi durant aquell cap de setmana de maig, i es van complir les expectatives no només de públic sinó de qualitat de la trobada que desitjaven els organitzadors, ha exposat el cantant de Txarango, Alguer Miquel.

"Hi va haver una convivència absoluta dins del festival i amb la gent del poble", ha remarcat Alguer aquest dimarts en la presentació de la nova edició. Si el pretext del naixement del festival va ser la presentació del nou disc del grup, enguany la cita no té altre objecte que proclamar la música, la cultura, "com a eina -arma- de participació social, que permet treballar el pensament crític".