Els museus Stedelijk d'art contemporani i disseny i l'Hermitage d'Amsterdam s'han unit a altres del món que han decidit vetar l'entrada a les seves instal·lacions de pals de "selfie" per preservar la seguretat de les obres que s'exposen. Els dos museus de la capital holandesa s'han sumat així a altres com el Museu d'Art Modern (MoMA) de Nova York, que han prohibit a les seves sales aquest estri cada vegada més popular entre els turistes per prendre fotos amb els seus telèfons mòbils, segons va informar ahir la televisió pública ENS i el portal DutchNews.

"El personal del museu ha manifestat la seva preocupació perquè el pal en qüestió pugui danyar les obres d'art i altres objectes valuosos", va indicar la ENS. Un portaveu del museu Hermitage d'Amsterdam va assenyalar que no es permet als visitants l'entrada amb paraigües, i "un pal té una mida similar". La prohibició, però, no s'aplicarà al Rijksmuseum, atès que els responsables asseguren que "no han tingut problemes", segons DutchNews.

Per la seva banda, el pavelló de concerts Ziggo Dome d'Amsterdam ha vetat també l'accés amb aquests estris. "Pot haver-se convertit en popular ensenyar a la gent on ets, però pensem que hauria de gaudir del moment en si mateix", van dir responsables d'aquesta sala, que van afegir que "si el pal en qüestió impedeix que altres gaudeixin del concert, llavors es fa malbé l'ambient". El pal de "selfie" va ser un dels regals estrella de les passades festes de nadal.