El Celler de Can Roca ha dissenyat els menús que l'Expedició BBVA de l'alpinista d'Àvila Carlos Soria portarà als camps d'alçada de l'Annapurna (8.091 m). El mateix Jordi Roca serà l'encarregat d'elaborar els plats, ja que acompanyarà l'Expedició fins al Camp Base d'aquest vuitmil.

Segons el diari Tribuna Ávila, els germans Roca treballen en diferents línies d'investigació culinària. Una d'elles, la liofilització, que serà la gran protagonista d'un menú històric i avantguardista, especialment dissenyat per Jordi Roca des dels seus fogons a Girona, i que serà cuinat pels membres de l'Expedició BBVA en el seu camí cap al cim.

Segons afegeix la mateixa informació, Jordi Roca acompanyarà Carlos Soria i la resta de l'expedició per donar-los a conèixer les seves aportacions i, al mateix temps, per endinsar-se al món de la cuina nepalesa.

Nathi Sherpa, cuiner en les últimes Expedicions BBVA i protagonista del llibre de Recetas de cocina para situaciones límite, farà de perfecte amfitrió al reconegut xef. L'alpinista ha visitat El Celler de Can Roca, per intercanviar impressions amb Jordi Roca i el seu equip.

"Era important que Jordi sabés les condicions reals del Camp Base. Nathi, el nostre cuiner, utilitza bidons amb gel per conservar la carn, fabrica forns amb olles i pedres calentes ..." comenta Carlos Soria. Entre els plats previstos, hi ha arròs amb perdiu, sopa d'all o sèpia amb pèsols.