C

om abelles atretes per la mel, més de 300 dones provinents de tota la província de Girona es van trobar divendres a la nit davant dels cinemes Albèniz Plaça de Girona per assistir a la projecció de la versió cinematogràfica de 50 ombres d'en Grey. Tot i que ja fa una setmana que es va estrenar l'esperat film basat en la trilogia literària d'E.L. James, la sessió d'ahir comptava amb l'exclusivitat de ser únicament per a dones, les quals no van desaprofitar l'oportunitat de convertir una mera sessió de cinema en una autèntica festa.

La trobada, però, no va ser casual, ja que totes elles havien assistit als sopars temàtics basats en el món de Christian Grey organitzats cada divendres a la nit pel Club One Girona. "Quan vam saber que hi hauria l'estrena mundial de 50 ombres d'en Grey, ho vam aprofitar per muntar uns sopars amb contingut eròtic ambientats en la novel·la, en els quals també s'incloïa l'entrada per veure el film", explicava Benji Lozano, copropietari del One i organitzador de l'esdeveniment. Com autèntiques groupies-però sense les clàssiques pancartes clamant el nom de Christian Grey entre exclamacions- les seguidores de les aventures sexuals d'aquest adonis milionari amb la jove Anastasia Steele omplien la sala compartint expectatives del senyor Grey cinematogràfic. "M'esperava un actor moreno i més fort, i aquest noi (Jamie Dornan) tot i que és maco, no encaixa en el prototip del llibre", explicava la Pilar Serra, que va acudir a la cita acompanyada de sis amigues d'entre 35 i 50 anys.

Abans de la projecció del film, els organitzadors de l'acte van sorprendre les assistents amb un sorteig en el qual es van repartir 12 premis que anaven des de nits d'hotel fins a entrades dobles per veure el Girona F.C. -regal que va ser rebut amb xiulets de desaprovació. Amb els llums ja apagats, i tal com era d'esperar, la primera aparició de Dornan va aixecar crits i rialles estridents més pròpies d'un grup d'adolescents que de senyores de mitjana edat. Unes exclamacions que anaven a més, a mesura que apareixien els personatges de la saga i que es repetien en les escenes on els diàlegs eren enganxosos o les escenes sexuals, poc suggeridores.

Opinions per a tothom

Amb la sala il·luminada de nou, el murmuri inicial es va convertir, en pocs segons, en un autèntic mercat amb opinions llençades a crits sobre els atributs físics de Dornan o la falta de picantor de les escenes sexuals. "Semblava una pel·lícula per a adolescents", comentava Laura C. "Les escenes estan mal lligades i són molt fredes", subratllava Lorena Dacardo.

No totes les valoracions, però, eren negatives. "L'Anastasia Steele (Dakota Johnson) s'assembla molt al que t'esperes una vegada has llegit el llibre. En Christian Grey, en canvi, l'hem trobat massa bon nen", opinaven la Núria M. i la Maria N. Així doncs, tot i que Christian Grey va deixar més d'una amb la mel als llavis, les seves 50 ombres no van deixar de ser l'excusa perfecta perquè un nombrós grup de dones, per una nit, canviessin els marits, els xicots i la família, per una bona estona de desenfrenament.