L'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdG, i el seu Patronat, van tancar ahir la commemoració del seu 40è aniversari amb un acte acadèmic en el qual el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, va definir aquest centre d'estudis superiors com una "marca de prestigi vinculada a l'empresa tecnològica catalana".

L'arrelament de l'EPS en el territori i les sortides que dóna als estudiants per integrar-se al mercat laboral van ser arguments no només de legitimació sinó també de reputació en favor d'un centre que va néixer l'any 1974 en uns locals cedits per la Cambra Oficial de Comerç de Girona, quan es va inaugurar el primer curs acadèmic de l'aleshores Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica, integrada a la Universitat Politècnica de Barcelona.

Domènec Espadaler, president de la Cambra de Comerç, va afirmar que sense la tasca educativa d'aquests estudis "la indústria gironina se n'hauria ressentit" i va pronunciar una aspiració: "Entre tots hem de fer un esforç per evitar la fuga de talents impulsant propostes des d'aquí a casa nostra".

La Politècnica, el centre més gran de la UdG amb 2.379 estudiants, 347 professors i 30 grups de recerca, segons va dir Rosa Núria Aleixandre, necessita el "suport institucional". La presidenta del Consell Social de la UdG va lamentar la manca d'una llei de mecenatge perquè resulta més dificultós fer les aportacions de patrocini i va agrair als empresaris el seu "esforç".

A l'acte no hi va faltar l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que va felicitar els organitzadors dels actes de commemoració d'aquests 40 anys perquè han contribuït a "ressituar l'EPS en la ment dels gironins" i per "enfocar els propers anys en condicions".

Jaume Juher, president del Patronat de l'EPS, va aprofitar la seva intervenció per presentar la figura de l'enginyer Josep Llagostera, autor de l'escultura Composició de Quàdriques Reglades, basada en una estructura de formigó, que des d'ahir presideix el campus de l'escola.

Per la seva part, el rector de la UdG, Sergi Bonet, va assegurar que l'EPS li porta al cap tres idees: "Passió, risc i tenacitat", i va dir que rere aquestes tres idees hi ha vist la dedicació de moltes persones que han permès arribar a aquest acte commemoratiu dels 40 anys. "L'EPS és avui un veritable centre universitari de formació arrelat al territori amb projecció internacional", va concloure el rector.